feb 252014
 

Vrijdag 14 maart, mag ik de spannende film, Perfume, voorzien van geur! Dit in de prachtige bioscoopzaal van Concordia te Enschede.

Ruik en bekijk de moderne klassieker Perfume, story of a murderer bij Concordia. Slechts één keer te zien! 

In samenwerking met geurdj Scentman biedt Concordia je deze eenmalige buitenkans om de verfilming van Patrick Süskinds beroemde thriller Das Parfüm niet alleen te zien maar ook te ruiken. Zoals geurkunstenaar Peter de Cupere in de expositie The art of smelling zijn kunstwerken een extra dimensie geeft met geur, zo maakt aromajockey Scentman deze filmvertoning ongetwijfeld meer dan gedenkwaardig.

Perfume, story of a murderer uit 2006 toont de zoektocht van een geobsedeerde man naar de ultieme geur van de jonge vrouwelijkheid. In het Parijs van de achttiende eeuw leeft de merkwaardige Jean-Baptiste Grenouille, die geen lichaamsgeur heeft maar wel een uitzonderlijk goed reukvermogen. In dienst van parfumeur en leermeester Baldini (Dustin Hoffman) maakt Grenouille al snel de meest fantastische en exclusieve parfums ter wereld. Grenouille raakt geobsedeerd door het creëren van de perfecte geur. Daarvoor heeft hij het meest ultieme ingrediënt nodig: het onweerstaanbare aroma van de jonge vrouwelijkheid. Nergens deinst hij voor terug om zijn doel te bereiken. Een bloedstollend spel volgt…

Aromajockey Scentman maakt met zijn geuren jouw filmbeleving nog intenser. Op de juiste momenten verspreidt hij de juiste geuren door de bioscoopzaal. Bij de scène dat de hoofdpersoon een groezelige achtertuin betreedt waarin een appelboom staat, is de zaal direct gevuld met de geur van appels. Ook krijg je een goede indruk hoe het ruikt in een leerlooierij. En hoed je voor de beruchte slotscène van de film. Hiervoor gebruikt Scentman een onweerstaanbare combinatie van zweet en feromonen!

D/SP/FR/VS, 2006, Tom Tykwer, 147 min.

Perfume, story of a murderer met aromajockey wordt vertoond naar aanleiding van de expositie The art of smelling van geurkunstenaar Peter de Cupere in 21rozendaal. Nieuwsgierig wat geur kan doen met kunst? The art of smelling is nog te zien tot 17 maart.

Link

 Posted by at 2:08 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.